5 TIPS ABOUT KüLTüR MANTARı TOHUMU YOU CAN USE TODAY

5 Tips about kültür mantarı tohumu You Can Use Today

5 Tips about kültür mantarı tohumu You Can Use Today

Blog Article

Mantarın sayısız faydalarının tüketiciye ulaştırılması verilen emeğin karşılığının alındığının bir göstergesi olur.

■ Yedinci günde yığının ilk aktarmasını yapın. Bu sırada nemlendirme işi yanında, sızan melas şerbetini de yığına yedirin. Kenar kısımları iyice bastırın. Bir buçBritish isles metre yükseklik ve genişlikte yeniden kalıp yapın.

You are able to e mail the site proprietor to allow them to know you were blocked. Remember to include Whatever you were being performing when this website page came up plus the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this website page.

İstiridye mantarı miseli ekledikten sonra poşetleme işlemi yapmanız gereklidir. Poşetleme işlemi mantar kompost makinası ile yapılabildiği gibi el ile de yapılabilir.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

• İstiridye mantarı tohumunu kullanın: Soğuduktan sonra istiridye mantarı tohumu, mantar yetiştirme substratlarında kullanılmak üzere hazırdır.

İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum adı verilen ipliksi yapılarıdır. Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Metilbromid ile yada göz taşı ile kompostun dezenfeksiyonu yapılırken dikkat edilecek nokta hava sıcaklığının 20°C civarında olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon etkili olmaz.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

This Web-site is using a safety services to protect alone from on the internet assaults. The action you only executed activated the security solution. There are various actions which could set off this block which includes submitting a certain phrase or phrase, a SQL command or malformed data.

Ana katı madde ve ilave besin maddeleri değişen read more oranlarda karıştırılarak substrat oluşturulur. Denenmiş, bilinen substrat karışımları olsa da kompost üreten kişi kompost içindeki katı madde oranlarında değişiklikler yapabilir.

Örneğin pamuk sıcağı emen bir madde olduğundan sıcak iklimde kompost iç sıcaklığını çAlright yükseltir. Bu da soğutma maliyetini arttıracak veya sistem yetersizliği nedeniyle istiridye mantarı üretimi olmayacaktır.

Report this page